Naše apartmaje priporočamo vsem, ki želite pobegniti od vsakdanjih skrbi, se naužiti miru in lepot neokrnjene narave, ki jo krasijo travniki, gozdovi in okoliški hribi, s katerih se razprostira čudovit razgled na Laško in okolico.

Ker se kmetija nahaja v osrednjem delu Štajerske, je idealna za raziskovanje cele Slovenije.

Mesto Laško vas bo navdušilo z bogatimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi in neokrnjeno naravo, ki daje veliko možnosti za sprehode, kolesarjenje in razvajanje ob termalnih vrelcih. Skozi vse leto se v Laškem vrsti veliko zanimivih, zabavnih, izobraževalnih in kakovostnih prireditev. V Muzeju Laško, v starem mestnem jedru, si lahko ogledate stalno razstavo Potovanje skozi čas.

Posebno doživetje je prav tako lahko ogled Galerije Mihe Maleša v Zgornji Rečici, ki je od samega mesta Laško oddaljena 12 km. Tam so razstavljena številna dela akademskega slikarja in grafika ter Prešernovega nagrajenca – Mihe Maleša.

 

 

Če bi želeli izvedeti kaj več o varjenju in pridelavi piva, ste vabljeni, da se pridružite skupinskim vodenim ogledom po Pivovarni Laško.

Naše mesto nosi tudi naziv »čebelam prijazna občina«. V okolici imamo nekaj odličnih čebelarjev, ki vam ponujajo vpogled v proizvodnjo in nakup medu ter ostalih medenih izdelkov.

Slast ribištva lahko doživite ob reki Savinji, potoku Gračnica ali ribniku na Marofu. Po dogovoru organiziramo muharjenje ali rafting po reki Savinji.

V bližnjih približno 5 km oddaljenih Rimskih Toplicah se nahaja Aškerčeva domačija. Tam si lahko ogledate v muzej preurejeno rojstno hišo slovenskega pesnika Antona Aškerca.

Pohodništvo – Laško in njegova okolica vsem ljubiteljem narave nudita pestro izbiro pohodniških poti. Link: http://www.lasko.info/sl/pohodnistvo